براي ىريافت نسخه پی دی اف اینجا کلیک کنید.
سورۀ النَّجْم
جز ء 27
سورۀ نجم در مکۀ مکرمه نازل شده دارای شصت دو آیه و سه رکوع میباشد.
وجه تسمیه :
نام سوره برگرفته از آيۀ اول این سوره است، زیرا الله متعال آن را با قسم خوردن به نجم آغاز نموده است که به این ترتیب این سوره «نّجْم» نامیده شده است.
تعداد آیات، کلمات وحروف :
قابل یاد آوری است که:سورۀ (نجم) به استثنای این( آیه 32) که می فرماید: «الَّذِينَ يَجْتَنِبُونَ كَبَائِرَ الْإِثْمِ وَالْفَوَاحِشَ إِلَّا اللَّمَمَ إِنَّ رَبَّكَ وَاسِعُ الْمَغْفِرَةِ هُوَ أَعْلَمُ بِكُمْ إِذْ أَنْشَأَكُمْ مِنَ الْأَرْضِ وَإِذْ أَنْتُمْ أَجِنَّةٌ فِي بُطُونِ أُمَّهَاتِكُمْ فَلَا تُزَكُّوا أَنْفُسَكُمْ هُوَ أَعْلَمُ بِمَنِ اتَّقَى» (همان) کسانیکه از گناهان کبیره و اعمال زشت جز گناهان صغیره دوری میکنند بیگمان پروردگار تو گسترده آمرزش است، و او نسبت به شما داناتر است، هنگامیکه شما را از زمین پدید آورد، و هنگامیکه شما در شکم مادرانتان بصورت جنینهایی بودید، پس خودتان را نستائید (و پاک نشمارید) او به کسانیکه پرهیزکاری نمودند داناتر است.)
مکی است، و امام سخاوی (رح ) می فرماید : که این سورۀ بعد از سورۀ إخلاص، و پیش از سورۀ (عبس) نازل شده است.
طوریکه در فوق یاد آور شدیم سورۀ «نّجْم » دارای شصت و دو آیه میباشد. تعداد کلمات این سوره به دوهزار شش صد وبیست وشش (2626) کلمه می رسد (البته به ذکر اقوال مختلف علماء در بابت تعداد کلمات این سوره) تعداد حروف این سوره: به یک هزاروچهارصد وپنجاه حرف میرسد. ودارای (604) شش صد وچهار نقطه است. (فیض الباری شرح مختصر صحیح البخاری (جلد پنجم) تألیف: دکتر عبدالرحیم فیروز هروی)
یادداشت:
تفصیل معلومات درمورد تعداد (آیات، کلمات وحروف قرآن عظیم الشأن) را می توانید در سورۀ طور تفسیر احمدمطالعه فرماید.
اهداف کلی و اساسی این سوره:
مبارزه با شرك و خرافات
مسألۀ وحى و نبوت پيامبر صلىالله علیه وسلم.
يادآورى قیامت.
سورۀ نجم به گفتۀ برخی ازمفسرین اولین سورۀ ای که پیامبر صلی الله علیه وسلم بعد از علنى كردن دعوت خود آن را آشكارا و با صداى بلند در حرم مكۀ مکرمه تلاوت كرد، و مشركان به آن گوش دادند، و همه مؤمنان آن روز و حتى مشركان سجده كردند. به هر حال طوریکه یاد آور شدیم اين سوره به خاطر مكى بودنش بحثهايى از اصول اعتقادى مخصوصاً نبوت و معاد دارد، و با تهديدهاى كوبنده و انذارهاى مكرر به بيدارى هدایت كفار مى پردازد.
ارتباط سورۀ «النَّجْمِ» با سورۀ الطور:
الله تعالی سورۀ «نّجْم» را با ياد پيامبر صلیاللهعليه وسلم شروع كرده است، همانگونه كه سورۀ« طور» را با ياد آنحضرت ختم فرموده، تا آخر سورۀ قبلى به ابتداى اين سورۀ با دو مطلب همگون اتصال یابد.
بخش نظرات براي پاسخ به سوالات و يا اظهار نظرات و حمايت هاي شما در مورد مطلب جاري است.
پس به همين دليل ازتون ممنون ميشيم که سوالات غيرمرتبط با اين مطلب را در انجمن هاي سايت مطرح کنيد . در بخش نظرات فقط سوالات مرتبط با مطلب پاسخ داده خواهد شد .